Marathons voor Andere Tijden Sport

Het sporthistorische tv-programma Andere Tijden Sport (NOS, VPRO) viert zijn vijfjarig jubileum met twee nachtelijke marathonuitzendingen. Van 1 op 2 juni staan vijf documentaires over voetbal achter elkaar geprogrammeerd, vlak voor het EK in Polen en Oekraïne. En van 7 op 8 juli, voor de Spelen in Londen, bestaat de tweede nachtmarathon uit vijf olympische sportdocumentaires uit de rijke historie van Andere Tijden Sport.

Dat maakten NOS en VPRO gisteren bekend tijdens de viering van het eerste lustrum in de Koninklijke Loge van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gisteren werd ook een jubileumboek gepresenteerd met ‘dertien spannende verhalen’ uit de Nederlandse sportgeschiedenis.

Deze sportzomer komen ook twee nieuwe series op tv. Op de rol staan een drieluik over voetbal – over ‘campingelftal’ Denemarken dat het EK 1992 won; over Gerald Vanenburg en over het Sovjetteam dat in 1988 de EK-finale verloor van Nederland – en een vijfluik over de Spelen. Het programma kon onder meer putten uit een sporttas met gelukstelegrammen die jaren op de zolder van Fanny Blankers-Koen stond.