Kijktips

Film

Gone Baby Gone. (Ben Affleck, 2007, VS).

Regiedebuut van acteur Ben Affleck speelt zich af in Boston, waar twee detectives (broer Casey Affleck en Michelle Monaghan) de ontvoering van een meisje onderzoeken. De behoefte om goed te doen blijkt destructiever dan gedacht. De film is even rijk aan atmosfeer als aan plot, en de moraal is verfrissend dubbelzinnig. Naar een roman van Dennis Lehane van wie eerder Mystic River – ook al in een grimmig Boston – werd verfilmd. Net5, 20.30-22.55u.

The Manchurian Candidate.

(Jonathan Demme, 2004, VS). Remake van gelijknamige thriller uit 1962 over spionage, hersenspoeling en politieke aanslagen. De communisten als boosdoeners in het origineel zijn vervangen door schimmige zakenlieden. Liev Schreiber keert als gedecoreerde held terug uit de Eerste Golfoorlog. De andere leden van zijn eenheid, onder leiding van Denzel Washington, kunnen zich eigenlijk niet herinneren op wat voor manier hij zijn onderscheiding verdiend heeft. Met mooie rol voor Meryl Streep. RTL7,20.30-23.05u.

Se7en. (David Fincher, 1995, VS).

Originele thriller van de maker van Fight Club en The Social Network gaf destijds een aparte draai aan een scenario dat op het eerste gezicht vol lijkt te zitten met clichés: een oude rot als rechercheur wordt bijgestaan door een eigenwijze nieuweling, in de jacht op een seriemoordenaar die met zijn slachtoffers de klassieke zeven hoofdzonden afwerkt. Dit alles in een sombere, naamloze stad, waarin de moordenaar de slimste blijkt te zijn. Veronica, 22.45-01.20u.

informatief

Keuringsdienst van waarde.

Sinds 1 januari is de legbatterij in heel Europa verboden verklaard. Keuringsdienst van waarde onderzoekt hoe de eierfabrieken in zo’n korte termijn zijn omgeschakeld van legbatterijen naar een goede omgeving voor hun kippen. Ned.3, 20.25-21.00u.