internationaal

Daniel Buren: Pergola, travail situé, Art Basel Miami Beach Foto Galerie Kamel Mennour/ DB /ADAGP Paris

Kunst in Gent

TRACK is een kunstervaring in de openbare ruimte van Gent. Het biedt verrassende ontmoetingen met de stad, haar geschiedenis en inwoners, en moet mensen ertoe aanzetten te reflecteren over stedelijke realiteiten. 35 bekende internationale kunstenaars werden uitgenodigd om nieuw werk te creëren dat geworteld is in het stedelijke weefsel van Gent, maar dat de lokale context ook verbindt met universele thema’s. De curatoren nodigden kunstenaars uit die affiniteit hebben met de gekozen plekken. 12 mei t/m 16 sept in Gent, www.track.be

Monumenta

Voor Monumenta wordt jaarlijks een internationaal befaamde kunstenaar uitgenodigd om de 13.500 vierkante meter van de evenementenhal van het Grand Palais in te richten met een bijzonder kunstwerk, dat speciaal is ontworpen voor deze ruimte met het grootste glazen dak van Europa. Na het succes van de eerste vier edities is het de beurt aan de Franse kunstenaar Daniel Buren.

10 mei t/m 21 juni, Grand Palais, Parijs. www.monumenta.com

Gemaakt in Duitsland

In Hannover is tot en met augustus een overzichtstentoonstelling van de hedendaagse internationale kunstwereld in Duitsland te zien, getiteld Made in Germany zwei. Aan de tentoonstelling doen 45 jonge kunstenaars mee die in Duitsland werken en wonen. 17 mei t/m 19 aug. www.kunstverein-hannover.de

Kunst op het dak

In het Metropolitan Museum in New York heeft kunstenaar Tomás Sarace een kunstwerk in de vorm van een groep verbonden modules gemaakt van transparant en reflecterend materiaal, voor op de daktuin van het museum.

15 mei t/m 4 nov, www.metmuseum.org

Havana Biennale

De Havana Biennale vindt iedere twee jaar plaats in Havana, Cuba. De eerste editie in 1984 was alleen gericht op kunstenaars uit Latijns-Amerika en de Caraïben. Ondanks dat de biënnale nog steeds wordt gezien als een belangrijk podium voor niet-westerse stemmen, nemen tegenwoordig kunstenaars van over de hele wereld deel. T/m 11 juni, www.bienalhabana.cult.cu