'Ik luister alleen maar The Hunger Games'

Hanna Bervoets won zaterdag met haar boek Lieve Céline de Opzij Literatuurprijs.

Hanna Bervoets

Film

Play

„Ik ben heel erg benieuwd naar de Zweedse film Play van Ruben Östlund. De regisseur wil het begrip groepsdruk belichten met het waargebeurde verhaal over een groepje allochtone jongens van twaalf tot veertien jaar dat een aantal blanke leeftijdgenootjes berooft zonder fysiek geweld te gebruiken. Östlund gelooft namelijk dat alles wat een mens doet voortkomt uit groepsdruk. Feit en fictie worden door hem samengebracht en door elkaar gehusseld, iets wat ik ook doe in mijn boeken. Het is leuk om te zien hoe anderen dat doen. Bovendien lijkt het me een heel spannende film.”

Soundtrack

The Hunger Games

„Ik ben heel laks in het uitzoeken van online muziekprogramma’s, dus deze soundtrack heb ik, heel ouderwets en braaf, gekocht via iTunes. Sindsdien luister ik alleen nog maar naar dit album. Qua muziek is deze cd het tegenovergestelde van de apocalyptische wereld waarin de film zich afspeelt. De soundtrack bestaat uit Amerikaanse country en folk , maar wel van nu: van Taylor Swift (foto) tot The Civil Wars, maar ook Arcade Fire. Toch vormen de liedjes een coherent geheel.”

Toneelstuk

Husbands

„Ik kijk erg uit naar het toneelstuk Husbands van Toneelgroep Amsterdam waar ik dit weekend naar toe ga. Ivo van Hove regisseert het stuk en ik ben groot fan van zijn producties: de afgelopen zes jaar heb ik bijna alles van hem gezien. Hij maakt heel toegankelijke dingen, zonder diepgang te verliezen. Ook vind ik het mooi hoe hij toneel en tekst met andere moderne media weet te verbinden. In een kil, steriel decor wordt dan bijvoorbeeld ineens een natuurfilm vertoond. Dat soort contrasten vind ik heel erg ontroerend.”