Hersenschudding Huntelaar

Voetballer Klaas-Jan Huntelaar heeft vannacht in de Verenigde Staten tijdens een oefenwedstrijd van zijn Duitse club Schalke 04 bij Philadelphia Union een hersenschudding opgelopen.

Dat heeft Schalke vandaag op de eigen website laten weten. De Nederlandse international, met 29 doelpunten topscorer in de Bundesliga, moest na een botsing met de doelman van de tegenstander naar een ziekenhuis in Philadelphia. Later vertrok hij wel met zijn ploeggenoten naar New York. De Amerikaanse trip van Schalke duurt tot zondag.

Tijdens de laatste interland van het Nederlands elftal tegen Engeland liep Huntelaar op 29 februari ook een hoofdblessure op. In Londen kwam hij toen – bij het maken van een kopdoelpunt – hard in botsing met een Engelse verdediger. De schade bleek uiteindelijk mee te vallen. Eerder dit seizoen brak Huntelaar zijn neus, waarna hij enkele weken met een beschermend masker speelde.

Onduidelijk is of Huntelaars hersenschudding gevolgen heeft voor het moment waarop hij zich aansluit bij de selectie van het Nederlands elftal, dat zich vanaf volgende week voorbereidt op het EK. Het toernooi in Polen en Oekraïne begint voor Oranje op zaterdag 9 juni met een groepsduel tegen Denemarken.

Huntelaar speelde tot dusver vijftig interlands – lang niet allemaal als basisspeler – waarin hij 31 doelpunten maakte. Daarmee staat hij zevende plaats op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal. Toch is de spits vaak reserve, bondscoach Bert van Marwijk geeft vaak de voorkeur aan Robin van Persie.