FC Groningen ontslaat trainer Pieter Huistra na slecht seizoen

FC Groningen eindigde onder leiding van Pieter Huistra het afgelopen seizoen op de veertiende plaats. Foto Hollandse Hoogte / Kees van de Veen

FC Groningen heeft trainer Pieter Huistra ontslagen. Dat heeft de club vanochtend bekendgemaakt op zijn website.

FC Groningen eindigde dit seizoen op de veertiende plaats, negen plaatsen lager dan het vorige seizoen. Vooral na de winterstop presteerde FC Groningen slecht. Van de zeventien wedstrijden werden er slechts drie gewonnen.

Huistra plaatste zich vorig seizoen nog voor de play-offs voor Europees voetbal met Groningen, maar daarin was ADO Den Haag te sterk. De achtvoudig international verlengde in november nog zijn verbintenis tot medio 2013. Hij stond sinds de zomer van 2010 aan het roer bij Groningen. Eerder was hij trainer van Jong Ajax.

Om 14.00 uur wordt het vertrek van Huistra tijdens een persconferentie toegelicht.

Utrecht niet verder met technisch directeur Booy

Eerder vanochtend werd bekend dat technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht per direct vertrekt. De Utrechtse club kwam dit seizoen niet verder dan de elfde plaats in de Eredivisie.

De ploeg van trainer Jan Wouters raakte afgelopen zomer enkele belangrijke spelers kwijt. Dries Mertens en Kevin Strootman gingen bij PSV aan de slag en Michel Vorm en Ricky van Wolfswinkel vertrokken naar respectievelijk Swansea City en Sporting Portugal.