Espresso met Vladimir Poetin

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gezegd dat hij vindt dat homoseksuelen in de Verenigde Staten moeten kunnen trouwen. Zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin heeft meteen een bezoek afgezegd dat hij later deze maand zou afleggen aan de VS. ‘Medvedev gaat in mijn plaats,’ zegt Poetin bij een kopje espresso. ‘Hij houdt van badminton en zal zich dus op zijn gemak voelen in Amerika.’

Foto AP

Masseur

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gezegd dat hij vindt dat homoseksuelen in de Verenigde Staten moeten kunnen trouwen. Zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin heeft meteen een bezoek afgezegd dat hij later deze maand zou afleggen aan de VS. ‘Medvedev gaat in mijn plaats,’ zegt Poetin bij een kopje espresso. ‘Hij houdt van badminton en zal zich dus op zijn gemak voelen in Amerika.’ Wat is zijn mening over het homohuwelijk? ‘Wat denk je?’ antwoordt de Russische president. Hij neemt een slokje espresso. ‘Heb je gehoord dat John Travolta in vrijwel elke staat een masseur zou hebben aangerand.’ Poetin schudt zijn hoofd. ‘Obama heeft het verzonnen,’ zegt hij. ‘John Travolta is een held! Het is geniaal om hem dan te beschuldigen van onzedelijk gedrag op een massagetafel. En vervolgens op nationale televisie te verkondigen dat je een voorstander bent van het homohuwelijk.’ Poetin drinkt zijn kopje leeg. ‘Wij bedriegen de kiezers ook in Rusland,’ zegt hij. ‘Maar niet zó erg.’