Dochtertje voor Prins Carlos en prinses Annemarie

Prins Carlos de Bourbon-Parme op zijn bruiloft met Annemarie Gualthérie van Weezel in 2010. Het echtpaar heeft gisteren een dochtertje gekregen. Foto Hollandse Hoogte / Christophe Licoppe

Prins Carlos en prinses Annemarie hebben een dochtertje gekregen. Het meisje heet Luisa Irene Constance Anna Maria. Moeder en dochter maken het goed, laat de familie weten.

Luisa Irene is gistermiddag om 16:30 uur in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag geboren. Bij de geboorte woog ze 3160 gram. Ze is het eerste kind van Annemarie Gualthérie van Weezel (34) en prins Carlos de Bourbon de Parme (42), de oudste zoon van prinses Irene en Carlos Hugo de Bournon de Parme.

Luisa Irene betekent ‘strijder voor de vrede’. Luisa is een klassieke familienaam, de namen Irene en Anna verwijzen naar haar grootmoeders. De naam Constance verwijst naar haar tante en overgrootmoeder van moederszijde.