diversen

Profielfoto geschilderd door Sophie Walraven.

Profielfoto’s

Kunstenares Sophie Walraven schildert profielfoto’s van haar vrienden op Twitter na. Inmiddels heeft ze op deze manier tientallen online vrienden vereeuwigd. 13 mei schildert ze echter eenmalig in het Amsterdam Museum bezoekers na. Ook is die dag in het museumcafé een expositie te zien van de portretten die Walraven de afgelopen weken in opdracht heeft geschilderd.

13 mei, www.amsterdammuseum.nl

Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is naar eigen zeggen het grootste Indische (Euraziatische) evenement ter wereld. In deze Indische stad op het Malieveld draait alles om de cross-over van Oost en West. De Tong Tong Fair is een mix van een cultureel festival, beurs en eetfestijn, in een archipel van tenten. 17 t/m 28 mei, Malieveld, Den Haag. www.tongtongfair.nl

Soundtrack Festival

Wat zou een film zonder soundtrack zijn? Inderdaad: oorverdovend stil. Toch krijgt de soundtrack maar zelden de aandacht die hij verdient. Dat moet veranderen, vinden de organisatoren van de tweede editie van het Sound Track Festival, dat in LantarenVenster in Rotterdam wordt gehouden. 13 mei t/m 1 juni. www.lantarenvenster.nl

Olympische Momenten

Aan de vooravond van Londen 2012 herleven Olympische topprestaties uit de Nederlandse geschiedenis. Historisch Museum Ede toont van 19 mei tot en met 26 augustus voorwerpen en beeldmateriaal van wereldsterren als Inge de Bruijn, Leontien van Moorsel en Pieter van den Hoogenband. Maar ook sporters van weleer komen in al hun glorie voor het voetlicht tijdens Olympische Gouden Momenten.

19 mei t/m 26 aug, www.historischmuseumede.nl

De Popquiz Marathon

Op 16 mei vindt de Popquiz Marathon in verschillende steden door heel Nederland plaats. Je kunt op diverse locaties in één stad meespelen met verschillende rondes die allemaal een eigen thema hebben. Of je nu een metalhead bent of alleen van Nederlandstalige muziek houdt, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken. Met een stempelkaart ga je met je hele team naar de verschillende locaties. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen.

16 mei in diverse Nederlandse steden, popquizmarathon.blogspot.com

Lelies in wonderland

‘Lelies in wonderland’ is het thema van de nieuwe opzet van de grootste lelieshow ter wereld in de Keukenhof. Traditiegetrouw wordt op de openingsdag in het Willem-Alexander Paviljoen een nieuwe lelie gedoopt. 10 t/m 20 mei. www.keukenhof.nl