Weer

Landinwaarts wordt het morgen broeierig warm met in Limburg temperaturen tot 25 graden. De warmte wordt afgestraft door regionaal fors onweer. Vanavond en vannacht vallen verspreid over het land ook al enkele buien,maar op de meeste plekken blijft het droog. Het wordt niet kouder dan 12 tot 15 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden en passeren diverse buien. De meeste buien komen in het noorden en westen, maar de zwaarste juist verder landinwaarts. Die buien ontstaan daar vooral in de middag en in de avond, nadat de temperaturen er zijn opgelopen naar een broeierig aanvoelende 22 tot 25 graden. Daarbij kan het regionaal flink onweren. Lokaal komen zware windstoten en hagel voor. In het westen en noorden van het land is de temperatuur wat lager, maar wordt het nog altijd 18 tot 22 graden.

De warme lucht wordt aangevoerd vanuit het zuidwesten van Europa. De grens met koudere lucht is echter dichtbij, resulterend in regen- en onweersbuien.

Vrijdag zijn de buien voorbij en komen we langzaam al in frissere lucht terecht. Het wordt 13 tot 18 graden. In het weekend is het met 10 tot 14 graden ronduit koel. Daar staat echter tegenover dat het fraai is met geregeld zon.