Vier aanhoudingen in ontvoeringszaak Nayati

Nayati Moodliar (rechts), die in Maleisië ontvoerd werd. Foto Reuters / The New Straits Times Press / Nik Hariff Hassan

De politie in Maleisië heeft vier mensen opgepakt die mogelijk achter de ontvoering van de 12-jarige Nayati Moodliar zitten. Bij de arrestaties in Perak en Kuala Lumpur werd een deel van het losgeld teruggevonden, schrijven Maleisische media.

Persbureau Novum meldt dat. Het zou gaan om drie mannen en een vrouw. “Als de verdachte veroordeeld wordt, krijgt hij de doodstraf”, zei de Maleisische politiecommissaris vorige week.

De Nederlands-Zuid-Afrikaanse jongen uit Son en Breugel (Noord-Brabant) werd vorige week vrijgelaten nadat hij bijna een week eerder in een buitenwijk van Kuala Lumpur door mannen in een auto werd gesleurd. Hij was destijds op weg naar school. De familie betaalde vermoedelijk 75 duizend euro aan losgeld voor de vrijlating van de jongen.

Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wonen momenteel tijdelijk in Maleisië omdat de vader daar werkt. Het gezin woonde in de afgelopen elf jaar in Son en Breugel.