Vanessa hokt met kapper, Jan Smit nieuw kapsel, Bleker plukt aan lip

Connie (Vanessa) Breukhoven heeft iets met Ben Angelier. Corina Angelier, de huidige vrouw van kapper en miljonair Ben, bevestigde de romance tussen haar man en de 60-jarige zangeres gisteren telefonisch.

Het was het voornaamste nieuws van RTL Boulevard. „Een heftig verhaal”, noemde presentator Albert Verlinde het. Vijf jaar geleden was Connie – op verzoek van Ben – nog getuige bij zijn huwelijk met Corina. En nu blijken de kapper en de zangeres te hokken in het onlangs door Corina ingerichte appartement in Monaco. „Ik voel me bedrogen. Dit doe je niet”, aldus Corina. Ze zei te hopen dat Ben de zaken binnenkort keurig met haar regelt. „Zoals hij dat ook bij zijn vorige ex-vrouwen heeft gedaan.”

Dikkere plakken hypocrisie dan bij RTL Boulevard worden er op de Nederlandse televisie niet gesneden. De presentatie van de roddelshow werd gisteren verzorgd door drie volwassen mannen. Ze veinzen belangstelling voor flutzaken en giechelen er superieur bij. Dat niemand thuis denkt dat ze net zo onnozel zijn als de roddels die ze verspreiden. Jessica Mendels is zwanger, was een andere scoop. En Jan Smit heeft een nieuw kapsel.

Relatieperikelen domineerden gisteren het nieuws. Er is ook ruzie tussen Jolande Sap en Tofik Dibi, meldde RTL Nieuws. „Een ordinaire machtsstrijd”, zei de presentator. „Het rommelt binnen GroenLinks”, wist Nieuwsuur. Of Dibi daadwerkelijk een machtsgreep wil doen door zich kandidaat te stellen als lijsttrekker blijft onduidelijk. Het doorgaans niet erg mediaschuwe Kamerlid houdt zich nu zorgvuldig verstopt voor alle journalisten. RTL filmde Dibi’s mobiele voicemail. In Nieuwsuur nam de 74-jarige Bas de Gaay Fortman het al vast op voor Sap. De oud-senator droeg witte sportkleding en trok zich even terug uit een wedstrijdje wc-pot werpen om te vertellen dat het handelen van Dibi volgens hem „niet getuigt van strategisch leiderschap, verbindend vermogen of visie”.

En toen moest het allertreurigste moment van de avond nog komen. Henk Bleker kletste zich in Pauw & Witteman definitief uit de race om het lijsttrekkerschap van het CDA. Op geen enkele vraag volgde een coherent antwoord. Hij herhaalde alleen nog eens een pleidooi om van het CDA „een brede volkspartij” te maken. Bleker wilde niet vertellen of hij ook bereid is in de Tweede Kamer te gaan zitten als hij geen lijsttrekker wordt. Hij wilde wel nog even gezegd hebben dat hij zich grote zorgen maakt over de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven en hij is vóór een boerkaverbod.

Of hij werkelijk dacht, vroeg Pauw, dat iemand hem nog eerlijk zou vinden nadat hij eerder had laten weten afscheid te willen nemen van de politiek? Iemand die eerder ook zei alleen lijsttrekker te worden als niemand de kar wil trekken en vervolgens meedoet in een groep van twaalf kandidaten? „Dan denken mensen, ja die man die zegt maar wat”, aldus Pauw.

Publicist Hassnae Bouazza zei ook niet te begrijpen hoe Bleker zich durfde te profileren als een eerlijk politicus. Als hij werkelijk eerlijk was, had hij „ruggengraat getoond” en niet samengewerkt met Wilders. Bleker liet het zich, schaapachtig lachend en plukkend aan zijn lip, allemaal aanleunen.

    • Marcel Haenen