Garmin wint ploegentijdrit Giro - roze trui voor Navardauskas

De winnende ploeg van Garmin vandaag tijdens de ploegentijdrit in de Giro d'Italia. Foto AFP / Luk Benies

Garmin-Barricuda heeft vanmiddag de ploegentijdrit in de Giro d’Italia gewonnen. De Amerikaanse formatie legde de 32,2 kilometer in en rond Verona af in 37.04 minuten. Met deze tijd werd Katusha met vijf seconden afgetroefd. Saxo Bank en Astana eindigden in 37.26 gezamenlijk als derde.

De Litouwer Ramunas Navardauskas neemt de leiderstrui over van Taylor Phinney. De BMC-ploeg van Phinney kwam als tiende over de finish, schrijft persbureau Novum, op 31 seconden van de Garmin-Barricuda-ploeg van kopman Ryder Hesjedal.

Rabobank toonde zich de beste Nederlandse formatie. De ploeg eindigde op de vijftiende plaats en kwam op 1.01 minuten van Garmin over de streep. Vacansoleil legde de tijdrit af in 38.14, goed voor de zeventiende plek.

Favorieten voor de eindzege Ivan Basso en Fränk Schleck hielden de schade beperkt. Basso gaf met zijn ploeg Liquigas 26 tellen toe op Garmin. Radioshack-Nissan van Schleck eindigde daar weer twee seconden achter.

De vijfde etappe morgen leidt van Modena naar Fano over 199 kilometer. Navardauskas heeft in deze etappe een voorsprong van tien seconden te verdedigen op zijn ploeggenoten Tyler Farrar en Robert Hunter.