Een gelukkig huwelijk tussen dance en verhalen

CD Pop

Grimes, Visions

Grimes speelt 18/5 tijdens het London Calling-festival in Amsterdam ****

De Canadese zangeres Grimes, pseudoniem van de 24-jarige Claire Boucher, heeft een gelukkig huwelijk gesloten tussen elektronische dance en verhalende liedstructuren. Met een stem die de ijle buitelingen van Liz Fraser (Cocteau Twins) in herinnering brengt, zingt ze hypnotiserende partijen die baden in galm en echo. De muziek wordt door haarzelf gespeeld en bestaat uit een primitief soort elektronica met stampende basdrums en klaterende pianoriedels. Visions is de derde cd van Grimes. Ze nam de nummers op tijdens een negen dagen durende retraite in haar studentenkamer. Het is mooi en vindingrijk hoe haar bezetenheid, zoals te horen in de zang, wordt bezworen met koelbloedig klinkende muziek. Sommige tracks zijn als popliedjes mee te zingen, andere gaan meer richting soundscape. Grimes heeft een gulle stem met allerlei uitdrukkingen. En zoals blijkt uit haar nummer ‘Skin’, waar ze fluistert bij sobere akkoorden, is in haar universum nog van alles mogelijk.

    • Hester Carvalho