De trailer: Total Recall

In 1990 was Paul Verhoevens Total Recall een ambivalent sciencefictionspektakel. Kijken we naar bouwvakker Doug Quaid (Arnold Schwarzenegger) die ontdekt dat hij geheim agent Hauser is en een revolutie ontketent op Mars? Of naar zijn uit de hand lopende, virtuele droomvakantie bij bedrijf Total Recall? Dat laatste, maar dat wil Quaid noch de kijker echt weten. De trailer voor de remake, op 9 augustus in de bioscoop, wil nieuwsgierig maken door nieuwe versies van oude scènes te tonen. De schriele Colin Farrell vervangt de kolossale Schwarzenegger; dictator Coohagen heerst nu niet op Mars, maar op aarde. Imponeren doet deze trailer met panorama’s van een toekomstmetropool, maar actie – slowmo, wentelcamera, knal en val – en plot ogen voorspelbaar. Geen erg sterk argument voor bioscoopbezoek. (CvZ)