‘Brein achter ontvoering Nayati naar Europa gevlucht’

Foto’s van de twee verdachten worden getoond tijdens een persconferentie. Foto AP

Vanmorgen konden Maleisische media nog melden dat er vier mensen waren opgepakt voor de ontvoering van Nayati Moodliar, maar de belangrijkste verdachte zou naar Europa gevlucht zijn. Dat zegt de Maleisische politie.

Daar maakt de NOS melding van. Een medeverdachte, net als de hoofdverdachte 24 jaar oud, is ook voortvluchtig. Er zijn foto’s van de twee vrijgegeven. Samen met de vier (drie mannen, één vrouw) die wel in de boeien zijn geslagen zijn nu alle verdachten van de ontvoering van het 12-jarige jongetje in kaart gebracht. “Als hij veroordeeld wordt, krijgt hij de doodstraf”, zei de Maleisische politiecommissaris vorige week over de belangrijkste verdachte.

De Nederlands-Zuid-Afrikaanse jongen uit Son en Breugel (Noord-Brabant) werd vorige week vrijgelaten nadat hij bijna een week eerder in een buitenwijk van Kuala Lumpur door mannen in een auto werd gesleurd. Hij was destijds op weg naar school. De familie betaalde vermoedelijk 75.000 euro aan losgeld voor de vrijlating van de jongen. Bij de eerdere aanhoudingen zou een derde daarvan weer zijn teruggevonden.

Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wonen momenteel tijdelijk in Maleisië omdat de vader daar werkt. Het gezin woonde in de afgelopen elf jaar in Son en Breugel.

    • Peter Zantingh