Voetblessure kost Pieters eindronde

Voetballer Erik Pieters moet volgende maand het EK missen. De linksback van Oranje is niet op tijd hersteld van een voetblessure. Spanje moet het waarschijnlijk stellen zonder aanvoerder Carles Puyol.

Pieters twitterde gisteren: „Net terug uit AMC. Slecht nieuws gekregen van prof van Dijk. Geen kans op EK. De vijftienvoudig international viel een maand geleden in de competitiewedstrijd RKC-PSV geblesseerd uit. Hij bleek een haarscheurtje te hebben in hetzelfde bot waar hij eerder een stressfactuur opliep.

PSV’er Pieters was gisteren door Bert van Marwijk nog wel opgenomen in de voorlopige spelersgroep van 36 man die de bondscoach eerder op de dag bekendmaakte. Hij heeft Alexander Büttner aan de voorselectie toegevoegd.

Oranje begint maandag in Hoenderloo aan de voorbereiding op het EK. Daarna vallen negen spelers af. Op 17 mei wordt een selectie van 27 man bekend en vertrekt Oranje naar een trainingskamp in Lausanne.

Het Nederlands elftal speelt nog twee oefenduels: tegen Bayern München (22 mei) en Bulgarije (26 mei). De bondscoach maakt op 29 mei zijn definitieve selectie van 23 man bekend. Die groep zal bestaan uit twintig veldspelers en drie keepers.

Voordat Oranje naar Polen en Oekraïne vertrekt, speelt het nog oefenduels in Nederland tegen Slowakije (30 mei) en Noord-Ierland (2 juni). Op 4 juni vertrekt de selectie naar het basiskamp in het Poolse Krakau.

Het is zeer onzeker of de Spaanse routinier Puyol kan meedoen aan het EK. De 82-voudig international raakte zaterdag in het competitieduel van zijn club FC Barcelona met stadgenoot Espanyol geblesseerd aan de knie. Hij moet een kijkoperatie ondergaan en is waarschijnlijk zes weken uit de roulatie. Het EK begint over ruim vier weken.