Video: zo voelt het om in een omgekeerd huis rond te lopen

In het boek De Griezels van Roald Dahl zetten de apen en de rolmopsvogel (wiki) letterlijk het leven van meneer en mevrouw Griezel op zijn kop. Het omgekeerde huis dat twee Poolse architecten in Oostenrijk hebben gebouwd geeft je een beetje het gevoel dat de Griezels moeten hebben gehad. De beelden van het huis werken, ondanks je weet hoe het zit, ontregelend en verwarrend.

Volgens Gizmodo hebben de architecten Irek Glowacki and Marek Rozanski acht maanden gewerkt aan het huis, dat de nieuwste toeristenattractie van het dorp Terfens moet vormen.

Grappig, maar helemaal nieuw is het idee niet. In de Duitse dierentuin in Gettorf staat Das Verrückte Haus. Ook het Duitse Trassenheide heeft al een huis op zijn kop. Daar heet de toeristenattractie ‘Die Welt steht Kopf’. Het concept blijft ook niet beperkt tot de Westerse wereld. In een dorp in Maleisië staat ook al een omgekeerd huis.

Update:
En er zijn er nog veel meer. Borneo, Orlando, Rügen, Szymbark, ergens in Rusland en op nog tien andere plekken.