O'Sullivan snookerkoning

Ronnie O’Sullivan is gisteren voor de vierde keer wereldkampioen snooker geworden. De Engelsman, vanwege zijn snelle spel bijgenaamd the Rocket, versloeg landgenoot Ali Carter met 18-11. Na de eerste twee sessies op zondag had O’Sullivan een 10-7 voorsprong.

In de middagsessie opende O’Sullivan gisteren meteen de aanval op Carter met vier frames op rij. Carter won de volgende drie games, maar kon niet voorkomen dat hij met een 15-10 achterstand de avond inging. In die laatste sessie verloor O’Sullivan nog maar één frame.

Na afloop van de finale maakte O’Sullivan voor de BBC-camera bekend zes maanden geen keu te willen aanraken. De 36-jarige Brit had eerder gedreigd met sportpensioen te gaan, maar zei nu eerst een half jaar sabbatical te nemen.

De geruchten over een tijdelijk of definitief afscheid van O’Sullivan volgen een week na de bekendmaking van het zekere vertrek van zijn eeuwige rivaal Stephen Henry. De 43-jarige Schot, algemeen beschouwd als beste speler aller tijden, werd zeven keer wereldkampioen.