Kijken: tijd moet je maken. Met houten planken en een hamer

Een levensgrote real time doe-het-zelf variant van een digitale klok. Het is mogelijk gemaakt door stoere mannen met helmen, ladders, hamers, boren en planken die voor de toeschouwer de tijd verzetten. Die weet natuurlijk allang hoe laat het is, maar daar gaat het niet om.

Het is een arbeidsintensief project waar de heren zich vol overgave op hebben gestort. Dag en nacht zijn ze in touw geweest, aangezien ze inderdaad in het daglicht en in het donker hebben gewerkt. Fascinerend gekkenwerk, zou je kunnen zeggen.

Het is een rauwe versie van een idee dat al eerder in een andere vorm is uitgevoerd. De Nederlandse kunstenaar Maarten Baas bereikte een gelijksoortig effect dankzij grote doorzichtige schermen, lampen en iemand die de met een wisser de tijd laat verstrijken. Eveneens een project waar je uren naar kan staren, ook op je telefoon dankzij een app die Baas uitbracht.