Christmas en Den Tex op shortlist Gouden Strop

Het CPNB heeft vandaag de shortlist van de Gouden Strop bekendgemaakt. Charles den Tex is wederom genomineerd.

Volmaakte verdwijning van Derwent Christmas (Nieuw Amsterdam), Een zomer zonder slaap van Bram Dehouck (De Geus), Blauwe sneeuw van Nellie Mandel (Manteau), De vriend van Charles den Tex (De Geus) en De vuurwerkramp van Harmen Saliger van Peter de Zwaan (Cargo) zijn de vijf kanshebbers voor De Gouden Strop 2012, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek.

Den Tex won de prijs al drie keer eerder. Dehouck won de prijs twee jaar geleden. De winnaar ontvangt 10.000 euro.

De genomineerden voor de Schaduwprijs, voor het beste Nederlandstalige spannende debuut zijn Nostalgie van Lieven de Letter (Houtekiet), Oog van de naald van Griselda Molemans (Mistral) en De ziener van Kevin Valgaeren (Kramat).

De prijzen worden 31 mei bekendgemaakt en aan de winnaars uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek in Felix Meritis in Amsterdam.