Boeken

10 meest gelezen boeken ter wereld

Grafisch ontwerpers exceleren vaak in het visueel maken van cijfers die bij lezing alleen maar slecht tot de verbeelding spreken. Vat dus de top 10 van de meest gelezen boeken ter wereld in een kleurrijke staafdiagram, zoals Jared Fanning deed, en je krijgt een prachtig overzichtelijk resultaat.

Als bron gebruikte Fanning de blog squidoo waarop de top 10 netjes onder elkaar is gezet met een korte inhoudsopgave.

Het gaat om boeken die in de afgelopen vijftig jaar zijn gedrukt. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal gedrukte en verkochte boeken.

Heel veel verrassingen zijn er in de lijst niet terug te vinden. Voor een Nederlandstalig publiek is Napoleon Hills Think and Grow Rich waarschijnlijk een vreemde eend in de bijt. Dat is een, op een suggestie van Andrew Carnegie gebaseerd, persoonlijk ontwikkelingsboek.