Weer

Het wordt deze week een stuk zachter, met in de loop van de week zelfs 22 graden in de zuidelijke provincies. Maar helaas gaan deze hogere temperaturen gepaard met een flink aantal buien en behoorlijk wat bewolking. De noordelijke aanvoer van lucht, en daarmee de kou, is ingeruild voor zuidelijke winden en voorlopig blijft dit zo. Deze zuidelijke winden ontstaan tussen hoge- en lagedrukgebieden, met Nederland in het grensgebied. De kou zit ten westen van ons en de warmte in het oosten en zuiden. In dit grensgebied trekken deze week een tweetal storingen voorbij. Dit levert wisselvallig weer op.

De eerste storing komt vanavond naderbij en trekt vannacht vanuit het westen het land binnen, met in dat gebied een aantal buien. Landinwaarts zijn er flinke opklaringen. Het wordt niet meer zo koud dankzij een beetje wind en warmere lucht vanuit het zuiden.

Morgen hebben we flink wat zon in het zuidoosten en oosten, maar in het westen vallen al een paar buien. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en vallen er ook enkele buien in het oosten van het land. Op de Wadden wordt het 14 graden, in het zuidoosten van het land veelal een graad of 19, bij een matige zuidelijke wind.