Uitgelicht

Film

Daddy Day Care (Steve Carr, 2003, VS). In luie komedie begint ontslagen Eddie Murphy samen met een vriend een onconventioneel kinderdagverblijf. Tot ergernis van branchegenote Anjelica Huston. RTL8, 20.30-22.15u.

Killers (Robert Luketic, 2010, VS). Romkom over keurige pasgetrouwde ex-huurmoordenaar die wordt achtervolgd door zijn verleden, moest volgens de Amerikaanse producent Lionsgate dé zomerhit van 2010 worden. De vlotte performance van Ashton Kutcher (That ’70s Show en Two and a Half Men) en Katherine Heigl (Grey’s Anatomy) is een aangename verrassing, zodat er helemaal geen tijd is om te kniesoren over voorspelbaarheid, plotgaten en zevenmijlslaarzen.SBS6, 20.30-22.35u.

Le plaisir de chanter (Ilan Dura Cohen, 2008, Fra). Muzikale spionagekomedie. Levenspartners Marina Foïs en Lorànt Deutsch werken beiden voor de geheime dienst. Ze krijgen de opdracht een flashdrive te bemachtigen die door de weduwe van een overleden uraniumhandelaar is verstopt. De weduwe volgt operazanglessen, de twee spionnen schrijven zich ook in. Ze blijken niet de enigen met een eigen agenda in het klasje. Arte, 21.40-23.15u.

François Ier. (Christian-Jaque, 1937, F). Bij de vierde film die Christian-Jaque met Fernandel maakte was de komiek al zó beroemd dat hij dacht dat hij het beter wist dan zijn regisseur. Maar Fernandels gekke bekken hebben de tand des tijds niet weerstaan in dit verhaal over een zestiende-eeuwse sloeber die plotseling een toneelspeler moet vervangen en zijn toevlucht zoekt tot hypnose om zijn rol te kunnen spelen. TV5, 23.55-01.25u.

Informatief

Der Coca-Cola-Check. Serie waarin producten, fabricageprocessen en ethiek van bedrijven onder de loep worden genomen. Vandaag het bekendste merk ter wereld, Coca-Cola, producent van priklimonade, gebotteld water en sportdranken. Vandaag over de vraag waarom Coca-Cola duurder is dan de concurrentie, of het recept werkelijk zo uniek is en of je bij een blindtest verschillen proeft met andere cola’s. Verder wordt ingegaan op vragen als: passen sport en cola samen, waar komt in droge gebieden het water voor de frisdrank vandaan en waarom na een glas cola tandenpoetsen niet helpt. ARD, 20.15-21.00u.

De slag om Nederland. Verkiezing van de lelijkste plek van het land. Honderden plekken werden aangemeld en er is duizenden keren gestemd op de tien genomineerden. Vandaag worden de nummers 10 tot en met 6 bekendgemaakt en wordt onderzocht hoe het komt dat deze plekken zo lelijk zijn geworden. De nummers 5 tot en met 2 en de winnaar worden in de uitzending van volgende week onthuld. Ned.2, 20.25-21.00u.

Tegenlicht: Aanvalluh! Over Poolse hooligans en Oekraïense corruptie rond het EK 2012. Polen kampt met geweld van voetbalsupporters. Anders dan in de rest van Europa is bij deze hooligans sprake van verzet tegen de sociale en politieke orde. In Oekraïne trekken de machthebbers uit de communistische tijd weer aan de touwtjes. Er is sprake van machtspolitiek, corruptie, intolerantie en beperking van burgerrechten. Bovendien is een heksenjacht geopend op de leiders van de Oranjerevolutie. De regering van Oekraïne gebruikt het EK om het imago op te poetsen. In Europa vragen regeringsleiders zich inmiddels af of ze met goed fatsoen het EK kunnen bezoeken. Ned.2, 21.00-22.00u.

Leben mit Leonardo. Die fabelhafte Welt der Bielutins. Nina en Ely Bielutin wonen met poes en raaf in een Moskous appartement. En met honderden schilderijen uit de Renaissance – van Michelangelo, Da Vinci, Velásquez. In hun universum weven ze verhalen over de herkomst van een van de grootste en meest waardevolle privéverzamelingen renaissancekunst ter wereld. Verhalen vol onwaarschijnlijke gebeurtenissen die bol staan van edelmoedigheid, kunstliefde, erfenissen en verzet tegen het geweld van de staat. Daarbij loopt het bejaarde stel nogal eens vast in de eigen verzinsels, maar het leeft dan ook in een wereld waarin kunst en illusie het allang van de realiteit hebben gewonnen. Arte, 23.15-23.50u.

The KGB dissident. Documentaire over Viktor Orekhov, ooit als KGB-agent betrokken bij de repressie van de Sovjet-Unie tegen dissidenten, maar later deel uitmakend van de tegenstanders van het regime. In 1978 werd hij voor tien jaar naar de goelag gestuurd. Tegenwoordig woont hij ondergedoken in de Verenigde Staten. Canvas, 23.35-00.40u.

Sport

Snooker: Finale World Championships. Rechtstreeks verslag uit The Crucible Theatre in Sheffield van het tweede deel van de finale van het WK snooker. De winnaar krijgt 250.000 pond. BBC 2, 20.30-00.30u.

Foot! Samenvattingen en analyses van en commentaar op de gisteren gespeelde voetbalwedstrijden in Ligue 1, de Franse voetbalcompetitie. TV5, 21.00-21.55u.