Twaalf kandidaten lijsttrekkerschap CDA; Jan Kees de Jager doet niet mee

Een twaalftal CDA’ers heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de partij. Dat meldde een woordvoerder van de partij gisteren. Zes van hen zullen deelnemen aan de interne verkiezingsstrijd. Zij worden geselecteerd door een interne commissie. Vanmiddag zal bekend worden gemaakt om welke zes het gaat.

De helft van de twaalf kandidaten is al bekend. Het gaat om fractieleider Sybrand van Haersma Buma, demissionair minister Liesbeth Spies, demissionair staatssecretaris Henk Bleker, Kamerlid Madeleine van Toorenburg, en de CDA’ers Marcel Wintels en Harry Wesselink.

Ook demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager is gevraagd om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap. Hij bedankte echter voor de eer. Dat zei CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom gisteren in een uitzending van het televisieprogramma Buitenhof. Novum