‘s Werelds dikste kat, Meow, is overleden

Name: d1a5b0a2e3aaf90c0e0f6a70670051dc.jpg Caption: FILE - This Thursday, April 19, 2012 file photo provided by the Santa Fe Animal Shelter veterinarian Dr. Jennifer Steketee holds Meow, a 2-year-old tabby at the shelter in Santa Fe, N.M. The cat that got national attention for tipping the scale at 39 pounds has died. The Santa Fe Animal Shelter & Humane Society said Monday, May 7, 2012 that the orange and white tabby died over the weekend, likely from complications from his morbid obesity. (AP Photo/Santa Fe Animal Shelter, Ben Swan, File) IPTC Date: 14:57 19/04/12 Meow wordt vastgehouden door dierenarts Jennifer Steketee in het Santa Fe Animal Shelter, 9 april 2012. Foto AP / Santa Fe Animal Shelter

‘s Werelds dikste kat, Meow, is overleden. Het achttien kilo wegende dier stierf zaterdag aan complicaties door zijn morbide overgewicht.

Dat maakte het dierenverblijf Santa Fe Animal Shelter & Humane Society vanavond bekend. De oranje en witte kat, die geschat werd tussen de twee en vijf jaar oud, werd vorige maand naar het verblijf gebracht omdat zijn 87-jarige baasje niet meer voor hem kon zorgen.

Beelden van Meow:
http://youtu.be/Jbslo9RMMBQ

Meow werd door zijn verzorgers op dieet gezet en verloor de afgelopen maand een kilo en leek het goed te maken totdat de kat woensdag ademhalingsproblemen kreeg. Hij werd uitgebreid onderzocht en aan de beademing gezet, het mocht niet baten.

De dikke kat werd beroemd na reportages van Amerikaanse nationale zenders, aandacht van Santa Fe Animal Shelter op Facebook en werd een inspiratie voor baasjes in de Verenigde Staten die hun te dikke dieren op een dieet wilden zetten, schrijft persbureau AP.

Het is nog steeds onbekend hoe Meow zo dik kon worden maar volgens Mary Martin, de directeur van het Santa Fe Animal Shelter, kwam dit waarschijnlijk door een simpel voedingspatroon met veel calorien en weinig beweging. Volwassen katten wegen gemiddeld tussen de drie en vijf kilo.