NBA: titelhouder Dallas uitgeschakeld in play-offs

De Duitser Dirk Nowitzki maakte maar liefst 34 punten voor Dallas Mavericks, maar kon de nederlaag tegen Oklahoma niet voorkomen.

ROTTERDAM. Het doek is gevallen voor de basketballers van Dallas Mavericks in de Amerikaanse profcompetitie NBA. De titelhouder verloor dit weekend ook het vierde duel in de eerste ronde van de play-offs van Oklahoma City Thunder: 97-103. Daarmee kwam de stand in de best-of-seven op 4-0 in het voordeel van Oklahoma, dat zich als eerste ploeg in de Western Conference verzekerde van de tweede ronde in de play-offs.

Dallas ging lang aan de leiding, maar in de slotfase stelde Oklahoma alsnog orde op zaken. James Harden scoorde vijftien van zijn 29 punten in het laatste kwart. Topscorer van de wedstrijd werd echter Dirk Nowitzki van de Mavericks, met 34 punten.

San Antonio Spurs nam alvast een voorschot op de volgende ronde van de play-offs door ook het derde duel met Utah Jazz te winnen: 102-90. Tony Parker had met 27 punten een belangrijk aandeel in de zege van de Spurs. Los Angeles Clippers was met 87-86 te sterk voor Memphis Grizzlies en bracht daarmee de stand in de best-of-seven op 2-1. De Spurs kunnen het karwei vandaag afmaken.

In de Eastern Conference nam Indiana Pacers een 3-1 voorsprong op Orlando Magic, door na verlenging het vierde onderlinge duel te winnen met 101-99. George Hill scoorde twee seconden voor tijd tweemaal vanuit een vrije worp voor Indiana, dat in het laatste kwart nog een voorsprong van negentien punten had weggegeven. David West kwam tot 26 punten voor Indiana. Morgen wordt het vijfde duel gespeeld tussen Indiana en Orlando. Novum