Cremer Museum in Enschede vindt voorlopig geen doorgang

Er komt voorlopig geen Jan Cremer Museum in Enschede. De stichting Cremer Museum heeft de plannen voor een museum moeten wijzigen omdat deze financieel niet haalbaar bleken. De Cremer Stichting krijgt waarschijnlijk wel een plaats in het vroegere Balengebouw in Roombeek, dat voor miljoenen wordt verbouwd tot kunstcentrum. Het bestuur van de stichting heeft besloten daar geen permanente collectie in te richten. Volgens RTV Oost komen er wisselende door Cremer samengestelde exposities van jonge kunstenaars.

De stichting stelt zich als taak het werk van Cremer te bewaren, te tonen en te bestuderen en biedt ruimte aan eigenzinnige kunstenaars om zich te ontplooien en om hun werk te presenteren. Ook zullen er masterclasses en prijsvragen worden georganiseerd om de ontwikkeling van jong talent te bevorderen. Hierbij werkt de stichting onder andere samen met het Rijksmuseum Twente, de AKI (Academie Beeldende Kunst en Vormgeving) en het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK). Er wordt gezocht naar sponsors.