Correcties en aanvullingen

Ysselsteyn

In het artikel ‘We zijn wel een voorbeeld, ja’ (4 mei, pagina 2) is sprake van Duitse soldaten die begraven liggen in IJsselstein. Bedoeld is: Ysselsteyn (Limburg).

Jurjen Hempel

In het artikel Assala zingt brug tussen Oost en West (4 mei, pagina 21) staat dat Otto Tausk het orkest Holland Symfonia dirigeerde. Het was Jurjen Hempel.

Premier Balkenende

In het artikel De kunst van het draaien vergt fijn moreel kompas (5 mei, Opinie & Debat, pagina 2 en 3) staat dat Maxime Verhagen in 2006 „u draait en u bent niet eerlijk” zei tegen PvdA-leider Wouter Bos. De uitspraak was van premier Balkenende.

4 mei-lezing

Onder het artikel We hebben ook verzetsdaden van licht kaliber nodig (5 mei, Opinie & Debat, pagina 8 en 9) ontbreekt de informatie dat het een bekorte versie is van de 4 mei-lezing, die auteur Frank Westerman vrijdagavond hield in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.