Chelsea troeft Liverpool af in de finale van de FA Cup

De club uit Londen, tevens finalist in de Champions League, won het bekertoernooi voor de zevende keer.

ROTTERDAM. Chelsea heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. Op Wembley versloegen de ‘Blues’ zaterdag Liverpool met 2-1 in de finale van de FA Cup. De club uit Londen won het prestigieuze bekertoernooi voor de zevende maal in de geschiedenis.

Chelsea was in het eerste uur van het duel veel sterker dan Liverpool, dat veel onnodig balverlies leed. Bij een van die momenten leverde Jay Spearing de bal op het middenveld in en rondde Ramires even later de tegenstoot van Chelsea af: 1-0.

Na rust deelde ook de Ivoriaanse spits Didier Drogba in de feestvreugde door de 2-0 te scoren. Drogba werd daarmee de eerste speler die in vier verschillende FA-Cupfinales doel trof. Na het tweede tegendoelpunt bracht Liverpool-coach Kenny Dalglish Andy Carroll binnen de lijnen. De invaller schoot van afstand raak en bezorgde Liverpool weer hoop. Caroll leek ook nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn kopbal werd door Chelsea-doelman Petr Cech nog net voor de doellijn gekeerd. novum