Ruim driehonderd mensen bij herdenkingsdienst Fortuyn

Bij de herdenkingsdienst in de Rotterdamse Laurentiuskathedraal voor de op 6 mei 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn waren tussen de drie-en vierhonderd mensen aanwezig.

Dat meldt RTV Rijnmond. Het is exact tien jaar geleden dat de politicus werd neergeschoten op het Mediapark in Hilversum. Verschillende sprekers waren aanwezig in de Laurentiuskathedraal - waar de politicus na zijn dood lag opgebaard - waaronder oud-partijgenoot Ronald Sörensen, Rita Verdonk en de broer van Fortuyn.

De reportage van RTV Rijnmond van tien jaar geleden met reacties op de dood van Fortuyn:

Om half twaalf begon een symposium over de betekenis van Fortuyn voor de Nederlandse politiek in het Rotterdamse stadhuis. Hier zal onder meer demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten spreken, hij was burgemeester van de havenstad toen Fortuyn zijn grote overwinning de gemeenteraadsverkiezingen van Leefbaar Rotterdam vierde.

Pim Fortuyn werd op 6 mei 2002 doodgeschoten door milieuactivist Volkert van der G. De politicus werd 54 jaar oud.

De rechterbalk van nrc.nl staat vandaag in het teken van Pim Fortuyn.