Erdogan bezoekt grootste Syrisch vluchtelingenkamp in Turkije

Caption: A window, broken by a stray bullet from clashes between the Syrian army and the rebels on Monday, is seen at a refugee camp named "Container City" in the province of Kilis April 13, 2012. Most of the refugees in Turkey are located in the provinces of Gaziantep and Hatay. Authorities have also erected a container city in the province of Kilis where 9,000 people are staying. So many refugees have fled the violence in Syria that Turkey has begun accepting international aid to help share the cost of the caring for the nearly 25,000 Syrians, including rebel fighters, who have crossed the border. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY) Een verdwaalde Syrische kogel ging door dit raam in het vluchtelingenkamp het Turkse Kilis. Hier zitten bijna tienduizend Syrische vluchtelingen. Foto Reuters / Umit Bektas

Premier Recep Tayyip Erdogan bezoekt vandaag voor de eerste keer een vluchtelingenkamp voor Syriërs in Turkije. Het land heeft sinds het begin van de opstand in Syrië al meer dan 23.000 vluchtelingen opgevangen.

Dat meldt persbureau AP. Erdogan bezoekt het kamp bij de stad Kilis aan de grens met Syrië. Hier zitten bijna tienduizend Syriërs die de geweldadige onderdrukking van het regime van president Bashar al-Assad ontvlucht zijn. Recentelijk kwam het kamp nog onder vuur te liggen door Syrische troepen aan de andere kant van de grens, daarbij kwamen twee mensen om.

Al Jazeera berichtte begin april van de beschietingen over de Turks-Syrische grens:

Turkije heeft Assad meermalen opgeroepen op te stappen en moedigt de Syrische oppositie aan om zich te verenigen en zich tot een geloofwaardig politiek alternatief voor de Baath-partij te ontwikkelen.