Video: Zoetzuur maken

Zoetzuur is een fris bijgerecht dat gemakkelijk zelf te maken is. Prima begeleider van -bijvoorbeeld- saté of rijstgerechten die een opwekkende slinger aan de smaak gebruiken kunnen. Met komkommerstukjes of schijfjes als hoofdbestanddeel en pittige kruiderij bijvoorbeeld zoals Teun Schmeddes in deze video laat zien. Het recept: Ingrediënten: 2 komkommers 2 à 3 rode uien


Zoetzuur is een fris bijgerecht dat gemakkelijk zelf te maken is. Prima begeleider van -bijvoorbeeld- saté of rijstgerechten die een opwekkende slinger aan de smaak gebruiken kunnen. Met komkommerstukjes of schijfjes als hoofdbestanddeel en pittige kruiderij bijvoorbeeld zoals Teun Schmeddes in deze video laat zien.
Het recept:
Ingrediënten:
2 komkommers
2 à 3 rode uien
een liter witte wijnazijn
750 gram kristalsuiker
een theelepel korianderzaad
een stukje gember
een in ringen gesneden halve rode peper
twee stengels citroengras

Werkwijze:
Breng de azijn met de suiker erin aan de kook, laat de vloeistof iets indikken.
Snij de komkommers in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in schuine plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Snij de uien in ringen van diezelfde dikte.
Leg uien en komkommerstukjes samen met alle kruiden in de azijn en laat het geheel 1, maximaal 2 uur intrekken. Daarna de grote stukken van de kruiden zoals het citroengras en de gember verwijderen en het zoetzuur is klaar voor gebruik