Zij: ‘Minder biefstukjes eten dus’

Ruben Mulder en Veerle Peeters (beiden 23) zijn ruim 2,5 jaar samen. Ze wonen in Den Haag. Ruben studeert Psychologie, Veerle is student Media & Entertainmentmanagement. Hij werkt als hovenier, zij bij een kaasboer.

Foto David Galjaard

Ruben: „Ik werk pas sinds kort bij een hoveniersbedrijf. Ik deed eerst belwerk, maar dat was ik zat. Het is een bedrijfje van een vriend van me, daar ben ik eigenlijk zonder ervaring ingerold. Ik weet niet hoe blij hij met me is, maar ik werk in elk geval hard.”

Veerle: „En ik werk op oproepbasis bij een kaasspecialist, meestal zo’n twintig uur per week. Het zijn voor ons allebei bijbanen naast onze studie. Hierna wil ik iets in de film- of mediawereld gaan doen. Maar na mijn studie wil ik eerst even hard werken en dan met Ruben gaan reizen.”

Ruben: „Maar wat doen we dan met ons huis. Onderverhuren?”

Veerle: „Nee, we zijn tegen die tijd natuurlijk zó rijk, dat onderverhuren niet meer nodig is.”

Ruben: „Ons inkomen delen we. Met geld zijn we allebei gemakkelijk. We delen geen rekening, maar dat is ook niet nodig. Wat van mij is, is van haar en andersom. Dat is goed in balans.”

Veerle: „We houden het ook niet echt bij. Toch zouden we wat meer inkomen wel fijn vinden. Sinds oktober wonen we in een koophuis. Dat geeft wat meer verantwoordelijkheidsgevoel.”

Ruben: „Ja, dat brengt verplichtingen met zich mee. Dit huis konden we met de hulp van onze ouders kopen, die hebben ook geholpen met opknappen. Maar we betalen alles gewoon zelf!”

Veerle: „Wonen in een koophuis is niet duurder dan huren. En je kan met het huis doen wat je wil. Het is een investering in je toekomst. We blijven hier nog wel even.”

Ruben: „En we hoeven niets te laten; we hebben meer te besteden dan vijf jaar geleden. Nou ja, misschien gaan we wat minder uit dan vroeger.”

Veerle: „Betekent dat dat we een beetje burgerlijk zijn geworden?”

Ruben: „Niet per se. We kunnen soms nog steeds gekke dingen doen. Misschien zijn we wat verstandiger geworden, dat wel.”