Voor het frisse Franse type

Zolamanola heeft vrouwelijke, modieuze en draagbare mode van Nederlandse, Scandinavische en Franse merken.

Wat

Het Utrechtse Zolamanola verkoopt al sinds 2001 vrouwenkleding uit het hoogste segment, en net iets daaronder. Het merkenpakket is de afgelopen elf jaar amper veranderd, maar past momenteel beter bij de mode dan ooit. Zo verkoopt Zolamanola al sinds dag één het Franse Isabel Marant: op dit moment één van de populairste modemerken. De rest van het assortiment is, net als Marants ontwerpen, vrouwelijk, modieus en draagbaar.

Wat hebben ze

Isabel Marant – van wie de eerste én tweede lijn aanwezig zijn – is niet het enige Franse merk. Het minimalistische A.P.C. is ruim vertegenwoordigd, en ook Vanessa Bruno en Les Prairies de Paris hangen in de rekken. Acne – nog zo’n merk dat momenteel een hoogtepunt qua populariteit beleeft – hangt naast minder bekende, maar eveneens Scandinavische labels als Hope en Tiger of Sweden. Nederlandse mode is er ook, van Humanoid, Joline Jolink en Monique van Heist.

Opvallend is het verder helemaal nergens in Nederland te verkrijgen Equipment, een merk dat uitsluitend overhemden verkoopt. Daarnaast zijn er stevige, leren schoenen van onder meer Roberto del Carlo en sieraden van het Belgische Wouters & Hendrix.

Prijzen variëren van 130 euro voor een zijden top in huidskleur van Tiger of Sweden, tot 689 euro voor een wollen jas van Vanessa Bruno. Achterin het pand is er een uitverkoophoek ingericht waar kleding uit eerdere seizoenen te koop is met zestig procent korting. Daar tik je voor 75 euro een pantalon uit Isabel Marants tweede lijn op de kop, of een linnen jumpsuit met korte pijpjes van Monique van Heist.

Hoe ziet het eruit

De inrichting van Zolamanola is – net als zoveel modieuze winkels tegenwoordig – rauw en industrieel. Achter de flink gehavende muren tekenen de Middeleeuwse bakstenen zich af, en de kleren zijn opgehangen aan stalen buizen.

Hoe word je geholpen

Het personeel bestaat uit precies dat type fris, knap, Frans uitziend meisje voor wie de kleding in de rekken bedoeld lijkt. Ze zijn vriendelijk en complimenteus.

Het is op deze zaterdagmiddag druk in de winkel, maar als ik met een fikse stapel kleren rondloop, wordt dat toch meteen opgemerkt door een verkoopster die de items alvast voor me klaar hangt in een – lekker ruim – pashokje. Als ik uiteindelijk een leren tas van het Amsterdamse tassenmerk GMZ afreken, holt ze met een spuitbus naar buiten om ’m meteen even waterdicht te spuiten.

Voor wie

Voor vrouwen die naast geld ook tijd te besteden hebben. Het omvangrijke assortiment van Zolamanola krijg je namelijk niet in een kwartiertje uitgekamd.