Tinbergenlezing

door Tim Birkhead ‘The Study of Behaviour: Paradigms and Progress’, over de geschiedenis van de gedragswetenschappen en van de manieren om gedrag van mens en dier te onderzoeken

voorafgegaan door Jelle Reumer, die spreekt over de vraag waar we vogels moeten plaatsen in de stamboom van het leven. Zijn het eigenlijk reptielen? Zijn mussen dinosauriërs?

Datum: vrijdag 11 mei 2012

Plaats: Gorlaeus Laboratorium, Einsteinweg 55, 2333 CC Leiden

Aanvang: 19.00 uur (deuren geopend: 18.45 uur)

De Tinbergenlezing is een jaarlijkse lezing over evolutie ter ere van de Nederlandse Nobelprijswinnaar en etholoog Niko Tinbergen en wordt georganiseerd door de Universiteit Leiden in samenwerking met NRC Handelsblad, NWO, Naturalis, Museum Boerhaave en Brill.

Tim Birkhead is hoogleraar aan de universiteit of Sheffield. Zijn recente boek Bird Sense: What it Is Like to Be a Bird (Bloomsbury, 2012) gaat over de zes zintuigen die vogels hebben. In 2008 publiceerde hij The Wisdom of Birds, een mooi geïllustreerde geschiedenis van de ornithologie.

Jelle Reumer is bijzonder hoogleraar vertebratenpaleontologie aan de Universiteit Utrecht en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Gratis toegangskaarten voor de lezing zijn uitsluitend te bestellen via de website www.tinbergenlezing.nl