The Voice vs. The Choice

De Amerikaanse zender Fox ontwikkelt een datingprogramma met hetzelfde concept als talentenjacht The Voice, dat in de VS door NBC wordt uitgezonden. In het programma, dat The Choice gaat heten, zitten bekende Amerikanen in een stoel. Ze moeten zich omdraaien als een vrijgezel interessant klinkt, schrijft The New York Times. Woensdag was in de reclame tijdens de talentenjacht American Idol (ook van Fox en de grote concurrent van The Voice) een trailer te zien van The Choice. „Vier celebrities. Blinde audities. Draaiende stoelen. Maar het is niet wat je denkt...”, ronkte de trailer.

Een woordvoerder van Talpa, dat het format van The Voice bedacht, zegt te gaan overleggen met zijn klant NBC over de vraag of stappen nodig zijn. Zolang niet precies bekend is hoe The Choice eruit gaat zien, wil hij verder niet reageren. „Maar natuurlijk heeft Talpa de rechten op de draaiende stoelen vast laten leggen.”