Terwijl crisis de vastgoedsector keihard raakt

Het lijkt wel een terugkerende quizvraag: welke vastgoedboer vraagt er deze week uitstel van betaling aan? Wist projectontwikkelaar Eurocommerce van eigenaar Ger Visser vorige week een bankroet nog net te voorkomen, deze week moest collega ontwikkelaar Phanos er aan geloven. Dinsdag verleende de rechtbank in Utrecht uitstel van betaling aan een aantal vennootschappen van het concern. En er is meer slecht nieuws. Kantoorpanden worden tegen steeds lagere prijzen verkocht. Zo ging onlangs de portefeuille van het roemruchte vastgoedfonds Uni-Invest voor een habbekrats van de hand. Komende week komen obligatiehouders van vastgoedbaron Richard Homburg bijeen in de hoop dat zij nog wat terugzien van hun investering. Verbindende schakel is de vastgoedtak van SNS. De bank heeft nog geld tegoed van zowel Eurocommerce, Phanos als Homburg.