superdelux

Geen paraplu

Op de meubelbeurs in Milaan presenteerden Oskar Kohnen en Fabian Freytag hun tafel ‘This is not un umbrella’. De oprichters van de Berlijnse ontwerpstudio noemden hun ontwerp, dat zij toonden tegen een decor met een wolkenhemelprint, ‘een ode aan het absurdisme’. De tafel, die 52 centimeter hoog is en in diverse kleuren wordt geleverd, kost 550 euro. raksonaibaf.com

Designweekend

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 mei van 11 tot 18 uur vindt voor de vierde keer de designmarkt Te Koop Aangeboden plaats. Een weekend vol design: keramiek, glaswerk, sieraden, mode, meubels. Het gaat om prototypes, proefseries, showroommodellen en restpartijen tegen gereduceerde prijzen, afkomstig van 45 ontwerpers en fabrikanten. Locatie: Van Gendthallen, op het Oostenburgereiland in Amsterdam Oost (het oude Storkterrein).

Beter slapen met slimme deken

Im Blanky is de eerste deken met een IP-adres. Deze met 104 sensoren uitgeruste deken registreert de bewegingen van degene die eronder ligt en stuurt deze data draadloos door naar een computer. Op een beeldscherm kunnen de bewegingen van de persoon onder de deken worden weergegeven. Het RAD laboratorium van de Universiteit van Toronto en ontwerpstudio NMinusOne hebben de deken ontworpen voor slaapstoornispatiënten en als toezichthouder voor oudere patiënten in ziekenhuizen. Als de deken registreert dat de temperatuur in een kamer te hoog is, kan het met een draadloos signaal de verwarming in de kamer lager zetten of een raam openen. Meer informatie: rad.daniels.utoronto.ca