Nog steeds koel

Na dit weekeinde gaan de temperaturen weer omhoog. Dat heeft te maken met een lagedrukgebied dat van boven de oceaan via de Britse eilanden naar het noordoosten trekt. Aan de voorzijde ervan komt een zuidwestelijke bovenstroming op gang die weer wat mildere lucht onze kant op blaast.

Het komende anderhalve etmaal bevinden we ons nog in lucht die aangevoerd is van bij de poolcirkel. Wel schijnt zaterdagmiddag in het noorden af en toe de zon. Het zuiden en zuidoosten hebben soms met wat regen te maken, maar de bijbehorende storing wordt geleidelijk minder actief en uiteindelijk is het vrijwel overal weer helemaal droog. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige noorden- tot noordoostenwind wordt het 9 tot 11 graden.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag blijven de meeste opklaringen voor het noorden van het land. Landinwaarts koelt het er af tot 2 graden met hier en daar vorst aan de grond. Elders wordt het 3 tot 6 graden.

Ook zondag overdag is het in het noorden het mooist, met af en toe zonneschijn. Elders is het grotendeels bewolkt met in Limburg lokaal nog een spat regen. Opnieuw wordt het een graad of 10 en ook aan de windrichting en snelheid verandert weinig ten opzichte van vandaag.

In de nieuwe week wordt het langzaam milder.