Kortkolom sport

Heerenveen gaat door met vrouwenvoetbal

Rotterdam. Voetbalclub SC Heerenveen heeft ook volgend seizoen een team in de eredivisie voor vrouwen. Begin april maakte de club bekend uit financiële overwegingen te stoppen met vrouwenvoetbal. Gisteren is besloten dat er een aparte stichting wordt opgezet die de eredivisielicentie van SC Heerenveen overneemt, meldde de club. Initiatiefnemer Wim Anker zegt op de website van de Leeuwarder Courant dat de begroting van zo’n 200.000 euro voor de nieuwe stichting die het vrouwenteam mogelijk moet maken nog niet helemaal rond is, maar dat de beslissing moest worden genomen. „We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”, aldus Anker tegen de Leeuwarder Courant. De Nederlandse eredivisie voor vrouwen kent al jaren een kwakkelend bestaan, mede door gebrek aan aandacht van publiek en sponsoren. Volgend seizoen organiseren de Nederlandse en de Belgische voetbalbond een gezamenlijke vrouwencompetitie. (NRC)

Liga blijft sponsor schaatsteam Timmer

Rotterdam. Koekfabrikant Liga heeft gisteren bekend gemaakt dat het ook volgend seizoen de schaatsploeg sponsort die onder leiding staat van oud-schaatsster Marianne Timmer. ‘Team Timmer’ bestaat komend seizoen uit zes schaatssters, onder wie vijf nieuwe. Thijsje Oenema, Nederlands kampioen op de 500 en 1.000 meter, is de bekendste aanwinst. De ploeg bestaat verder uit Margot Boer, sprinters Janine Smit en Mayon Kuipers en Yvonne Nauta en Janneke Ensing. (NRC)

Duitser Degenkolb wint rit Duinkerken

Rotterdam. De Duitse wielrenner John Degenkolb heeft gisteren zijn eerste overwinning voor zijn Nederlandse ploeg Argos-Shimano behaald. In de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerken won Degenkolb de sprint van een kopgroep. Danilo Napolitano en Pierrick Fédrigo werden tweede en derde. Degenkolb veroverde met zijn overwinning ook de leiderstrui van de etappekoers langs de Noord-Franse en Vlaamse kust. De tweede etappe gaat morgen van Berck-sur-Mer naar Montreuil-sur-Mer. (Novum)

Haase uitgeschakeld

Estoril. Tennisser Robin Haase is in de kwartfinale van het ATP-toernooi van Estoril uitgeschakeld door de Zwitser Stanislas Wawrinka. Haase verloor in het Portugese stadje met 6-1 en 6-4. Wawrinka treft nu de Argentijnse titelverdediger Juan Martin del Potro. De andere halve finale gaat tussen Richard Gasquet en Albert Ramos. (Novum)