Geniet na: het traditionele concert aan de Amstel op Bevrijdingsdag

Blik vanuit de lucht op het concert aan de Amstel. Foto Screenshot NOS

Het is een traditie op Bevrijdingsdag: het concert op de Amstel. Tussen 20.30 en 22.00 uur kwam er met het muziekoptreden bij theater Carré een eind aan de officiële festiviteiten van 5 mei. Uiteraard was ook Koningin Beatrix aanwezig bij het concert.

De Koningin was in gezelschap van de Duitse president Joachim Gauck, die de festiviteiten ‘s ochtends in Breda met de 5 mei-lezing had geopend.

Het concert op de Amstel werd verzorgd door het Noord Nederlands Orkest. Dat stond onder leiding van de Zwitserse dirigent Michel Tabachnik. Solisten waren zanger Guus Meeuwis, zangeres Sabrina Starke en mezzosopraan Karin Strobos. Ook werken leerlingen van de Fontys Dansacademie Tilburg en de Dansacademie Lucia Marthas mee aan de uitvoering.

Bevrijdingsdag afgesloten concert op de Amstel:

Meeuwis zong onder meer zijn lied ‘Laat Mij In Die Waan’ en ‘We Zullen Doorgaan’ van wijlen Ramses Shaffy. Ook werd er licht klassieke muziek gespeeld van onder meer John Williams en Dmitri Sjostakovitsj.

Gerri Eickhof bij de Amstel voorafgaand aan het concert: