Citaten

„Maxime Verhagen heeft het mij eens uitgelegd: ‘het CDA houdt altijd zeer consequent vast aan de koers. Totdat de koers verandert, dan houden we zeer consequent vast aan de nieuwe koers.’”

Tweede Kamerlid Frans Timmermans (PvdA), op Facebook, 2 mei.

„In de politiek moet je soms geweld doen aan je eigen standpunten omdat er dan andere zaken tegenover staan. Je hoofd zegt ja, maar je hart gaat niet vanzelf mee.”

Kandidaat-lijsttrekker Liesbeth Spies van het CDA over de samenwerking met de PVV, in de Volkskrant, 2 mei

„Spies en Buma zullen zich de komende tijd in allerlei bochten moeten wringen om zich uit deze lastige spagaat te redden. Ik zal hun geworstel aanzien en een alternatief bieden. Want juist dat draaien en keren van onze Haagse politici heeft mij de laatste jaren vaak buikpijn gekost. Veel mensen hebben daar genoeg van. Het is ook niet meer uit te leggen.”

Kandidaat-lijsttrekker Marcel Wintels van het CDA over medekandidaten Liesbeth Spies en Sybrand van Haersma Buma, op HP/De Site, 2 mei

„Die schaal ligt me niet. Er zit nu geen deuk in, die zit in mijn teen.”

Aanvoeder Jan Vertonghen van Ajax, die vorig jaar én dit jaar de kampioensschaal liet vallen, De Telegraaf, 3 mei

„Die man is echt de weg kwijt en mist historisch besef.”

Voorzitter Herman Loonstein van Federatief Joods Nederland over de burgemeester van de gemeente Bronckhorst, tegen wie hij een kort geding aanspande om de omstreden dodenherdenking in Vorden, in het Algemeen Dagblad, 4 mei

„Je kunt de persoon niet scheiden van zijn boodschap. Als ik een verhaal vertel dat niet bij me past, dan ben ik weg. Dan is het niet geloofwaardig.”

Minister Ivo Opstelten over leiderschap, in het Algemeen Dagblad, 4 mei