Chelsea verslaat Liverpool in finale FA Cup: 2-1

Didier Drogba wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd met zijn doelpunt, de 2-0 tegen Liverpool in de finale van de FA Cup. Foto AFP / Ian Kington

Chelsea heeft vanavond in Londen de FA Cup gewonnen. De ploeg versloeg in de finale van de het belangrijkste Engelse bekertoernooi Liverpool op Wembley met 2-1. Ramires en Drogba scoorden voor Chelsea, dat later deze maand op jacht gaat naar zijn tweede prijs van het seizoen: de Champions League.

Het was de zevende keer in de geschiedenis van Chelsea dat de club de FA Cup won. Ramires en Didier Drogba zetten de Blues op 2-0. Invaller Andy Carroll maakte in de tweede helft de aansluitingstreffer. Carroll leek daarna ook nog de 2-2 binnen te koppen, maar Chelsea-doelman Petr Cech sloeg de bal, die nog net niet helemaal over de doellijn was geweest, uit het doel.

Chelsea vooral eerste uur veel beter dan Liverpool

Chelsea was in het eerste uur veel beter dan het kwakkelende Liverpool. De Blues zetten het spel volledig naar hun hand en Liverpool grossierde in onnodig balverlies. Bij een van die momenten leverde Jay Spearing de bal op het middenveld in en rondde Ramires de tegenstoot van Chelsea af.

Na rust deelde ook Drogba in de feestvreugde. De Ivoriaan zette de 2-0 op de borden en werd daarmee de eerste persoon die in vier verschillende FA Cupfinales doel trof. Na de 2-0 ondernam Liverpool-coach Kenny Dalglish actie en bracht Carroll erin voor Downing. De invaller schoot al snel van afstand raak.

De hoogtepunten van de wedstrijd:


C-L footyroom.com door footyroom

Inzet Carroll inderdaad net niet helemaal over doellijn

Met ook Dirk Kuyt binnen de lijnen, als invaller voor Craig Bellamy, ging Liverpool op jacht naar de gelijkmaker. De Reds drukten Chelsea diep terug op eigen helft en kwamen op slechts enkele centimeters van de gelijkmaker.

Luis Suarez werd vijf minuten voor tijd op rechts vrijgelaten en zag Carroll bij de tweede paal staan. Zijn loepzuivere voorzet werd door Carroll ingekopt en leek een doelpunt te worden, maar scheidsrechter Phil Dowd wilde er niet aan.

Uit de herhaling bleek vervolgens dat de arbiter gelijk had, omdat Cech de bal nog net boven de doellijn keerde. Ook vijf minuten blessuretijd waren vervolgens niet genoeg voor Liverpool, dat met de League Cup als enige prijs het seizoen afsluit.