Billenzalf voor op het gezicht

De verkoop van Sudocrem is in Groot-Brittannië enorm gestegen, sinds een personage uit de populaire realitysoap The Only Way is Essex deze ouderwetse billenzalf op haar puistjes smeerde. Dat meldde onlangs de Financial Times.

De zalf is ook in Nederland populair als middel om schrale babybillen mee te behandelen. Maar helpt het tegen puisten?

Het kan in elk geval geen kwaad om Sudocrem op je gezicht te smeren. Hoofdbestanddeel van de billenzalf is lanoline, wolvet, en dat staat bekend om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. En in Sudocrem zit bovendien ook nog zink en dat biedt een uitstekende bescherming tegen de zon. Nadeel: je gezicht ziet er raar wit uit.

Het komt trouwens wel vaker voor dat een reeds lang bestaand product opeens wordt ontdekt als beautywondermiddel. Zo is er de hardnekkige mythe dat de aambeienzalf Sperti helpt tegen wallen. Dat is niet zo. Want vaseline – het hoofdbestanddeel van Sperti – helpt niet tegen wallen. Wat niet wegneemt dat het wel andere goede eigenschappen heeft. Net als wolvet is het hydraterend en verzachtend.

Wie aambeien- of billenzalf op het gezicht wil smeren, kan dat dus met een gerust hart doen.

Sudocrem, 4,75 euro, 125 gram