Weer

Bevrijdingsdag wordt fris en niet helemaal droog. Het noorden van het land komt er nog het beste af. Een afgezwakte storing over het zuiden van Nederland neemt bewolking mee en wat regen. Doordat de wind uit het noorden waait, is de aangevoerde lucht ook nog eens koud. Hierdoor halen behoorlijk wat plekken in het land niet eens de 10 graden.

Fris weer dus en temperaturen die ver onder de normale temperatuur van zo’n 17 graden liggen. Toch is het zeker niet de koudste 5 mei: in 1979 werd in De Bilt slechts 7 graden gehaald.

Geen warme dag dit jaar dus, maar ook geen koude nacht: het wordt 6 tot 8 graden. Vanuit het zuiden begint het in de avond af en toe te regenen en deze regen breidt zich langzaam uit in de richting van de grote rivieren.

Morgen blijft het gebied met af en toe regen min of meer schommelen boven de zuidelijke helft van het land, maar soms steekt het even de rivieren over. Hoe verder noordelijk, hoe lichter, met ook af en toe zon. Hier lokaal 11 graden, tegenover slechts 8 graden in Limburg.

Zondag en maandag zijn meest droog, met vooral maandag af en toe zon. Langzaam wordt het minder koud, maar vanaf dinsdag valt wel weer regen.