Twitteren voor de vrijheid - cartoonisten tekenen je tweets

Een cartoon van Jerry Boursiquot, uit Haïti, met de titel 'Dare you to destroy peace!' Cartoon Movement

Terwijl Nederland op Bevrijdingsdag viert dat het vrij is, tekenen cartoonisten over de hele wereld vrijheidscartoons bij tweets die je zelf kan insturen. De cartoons worden live op nrc.nl getoond.

De eerste cartoons zijn al binnen, bekijk een klein aantal hieronder, en de rest in het groot hier en hier

Nrc.nl doet mee aan dit project van MasterPeace en Cartoon Movement, Your Peace Retweeted. Daarbij tekenen cartoonisten, ergens op de wereld, hun cartoons in het thema ‘Vrijheid, geef het door’.

Je kunt een tweet met je eigen vrijheids- of vredeswens, in het Engels, insturen met de hashtag #masterpeace2014, en cartoonisten over de hele wereld (Irak, Zuid-Soedan, Spanje, Oekraïne etcetera) maken van jouw wens een cartoon.

Bekijk hieronder alvast wat voorbeelden, en stuur je tweet in. De cartoons worden op nrc.nl geplaatst in een mooi overzicht in deze In Beeld, waar er al enkele in staan. En in deze tweede In Beeld. Daarnaast worden ze op de bevrijdingsfestivals getoond op grote schermen.

Een cartoon van de Tsjechen Richard & Slavomir Svitalsky. Cartoon Movement

Een cartoon van de Tsjechen Richard & Slavomir Svitalsky. Cartoon MovementEen cartoon van de Tsjechen Richard & Slavomir Svitalsky. Cartoon Movement

Een cartoon van Orlando Cuellar, uit Colombia. Cartoon Movement

Een cartoon van Orlando Cuellar, uit Colombia. Cartoon MovementEen cartoon van Orlando Cuellar, uit Colombia. Cartoon Movement

Een cartoon van Mohamed Sabra, uit Egypte.

Een cartoon van Mohamed Sabra, uit Egypte. Een cartoon van Mohamed Sabra, uit Egypte.