Peter Amos (VS) beste student-trader

Peter Amos, student aan de Amerikaanse Wharton School, heeft gisteren in Amsterdam de tweede mondiale editie van Traders Trophy Worldwide gewonnen. Hij mag zich nu ’s werelds beste student-beurshandelaar noemen.

De wedstrijd, in de vorm van een fictieve handelssessie van een uur, werd gehouden bij NYSE Euronext in Amsterdam. Behalve Amos deden negentien andere studenten mee.

Deelnemers werden getoetst op stressbestendigheid, omgang met risico, contact met klanten en rendement van hun beleggingen. De deelnemers werden geselecteerd op basis van dertien nationale voorrondes op universiteiten in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland, Zuid-Afrika en China.

De prijs die Amos kreeg bestaat uit twee jaar intensieve carrièrebegeleiding en training door Oxyor, die de simulatie ontwikkelde, en sponsor Sherpazz, dat online financiële trainingen geeft.

De Traders Trophy werd georganiseerd door Financial Games, dat wereldwijd financiële wedstrijden houdt. Oxyor, een instituut dat trainingen geeft op financieel terrein, baseerde de simulatie op echte data en heeft een omgeving gecreëerd die bijna identiek is aan echte handelsvloeren.

Dominique Cerutti, bestuursvoorzitter van NYSE Euronext, zei in een reactie trots te zijn dat zijn beurs al voor het tweede jaar op rij gastheer is van de Traders Trophy. „Dit is een unieke kans voor jonge financiële talenten om een beter begrip te krijgen van het beroep van handelaar en om ze kennis te laten maken met een toekomstige baan in de financiële sector.”

Collin Geelen, directeur bij Sherpazz, loofde het niveau van de deelnemers. „Het zijn de beste studenten van topuniversiteiten uit de hele wereld. Ze zijn allemaal erg goed gekwalificeerd en ik verwacht dat ze over niet al te lange tijd belangrijke posities zullen bekleden in het bedrijfsleven.”