Pas Verschenen

Narcís Oller: Pilar Prim. Uit het Catalaans vertaald door Frans Oosterholt. Menken Kasander & Wigman Uitgevers, 296 blz. € 24,50

Pilar Prim (1906) is de laatste roman van de grondlegger van de moderne Catalaanse literatuur. De vraag over een weduwe – en erfgename van een tiaranniek testament – overspel kan plegen staat hier centraal.

Sarah Lanier: Waarom zijn wij anders? Uitgeverij Ethnos, 148 blz. € 9,95

Veel communicatieverschillen zijn te herleiden tot klimaatverschillen. Vraag iemand in het zuiden iemand hoe het kapsel zit en de standaardreactie is ‘Het zit echt leuk’. ‘Alle warmklimaat communicatie heeft slechts één doel: om een „goed gevoel” atmosfeer op te bevorderen, zodat de relatie geen schade oploopt.’ Andere gidsen zijn die van William Georgi die de ultieme gidsen ‘om niets te doen’ in Londen en in Amsterdam schreef (Where Would John Go? Mo’media 142 blz. € 11,95 per stuk). Ook hier aandacht voor communicatiemisverstanden bijvoorbeeld per telefoon.

Jeanet Bathoorn: Get Social + Online netwerken voor beginners. Scriptum, 200 blz. € 14,95

‘Digitaliseer jezelf’ is de slogan van Jeanet Bathoorn. In deze gids alle saociale media op een rijtje met daarbij uitleg welk online netwerk geschikt is voor welk doel.