Oud-minister Hans Wijers beoogd voorzitter RvC Ajax

De 61-jarige Wijers nam vorige maand afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van chemieconcern AkzoNobel.

Rotterdam. Oud-minister Hans Wijers is de beoogde nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Dat maakte de directie van de landskampioen gistermiddag bekend. Ook oud-Ajax-speler Theo van Duivenbode en Leo van Wijk, oud-topman van KLM, worden op 14 juni tijdens de buitengewone algemene vergadering voor aandeelhouders voorgedragen.

De 61-jarige Wijers nam vorige maand afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van chemieconcern AkzoNobel. Hij was tussen 1994 en 1998 minister van Economische Zaken voor D66.

De voorgenomen benoeming van het drietal wordt gesteund door de drie grootste aandeelhouders van AFC Ajax NV, die samen meer dan 90 procent van de aandelen bezitten. Ook de ondernemingsraad kan zich vinden in de aanbevelingen.

De raad van commissarissen moet uiteindelijk uit vijf personen bestaan. NRC